Forrás: Pásztor Tünde

Mustáros marhatokány

ELŐKÉSZÍTÉS: 30 perc – FŐZÉS: 2 óra – Meghámozzuk és felaprítjuk a vöröshagymát, kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a mustárt, a zúzott fokhagymát, a tárkonyt. Rádobjuk a csíkokra vágott marhahúst, átpirítjuk. Finoman sózzuk, és fedő alatt addig pároljuk, míg a hús meg nem puhul. Közben folyamatosan figyelünk rá, és ha szükséges, mindig öntünk alá annyi vizet, nehogy leégjen, de végig sűrű szafton tartjuk. Ha már puha a hús, hozzáadjuk a kis cikkekre vágott, megtisztított gombát, valamint a csemegeuborkát (azt is fel kell darabolni, ha nem elég apró). Addig rotyogtatjuk, míg a gomba meg nem puhul. Egy evőkanál keményítőt csomómentesre keverünk egy kis hideg vízben, belekeverjük a tejszínt is, és besűrítjük vele a tokányt. Megkóstoljuk, és a szükséges mértékben sózzuk és borsozzuk. Párolt rizst adunk mellé.

kaloria 330 CAL
ido 150 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink