Forrás: Receptposta

Mustáros-csípős csirkecomb

ELŐKÉSZÍTÉS: 20 perc – PÁCOLÁS: 1 éjszaka – SÜTÉS: 30 perc – Kettévágjuk az egész combokat, az alsó részt a csont mellett mindkét oldalán bevágjuk. A felső combrészt kicsontozzuk, majd a vastagabb résznél két-három helyen szintén bevágjuk, de vigyázunk, nehogy teljesen átvágjuk a húst. Ezután besózzuk, hagyjuk legalább félórát állni, hogy a só kissé átjárja, mielőtt bepácolnánk. A koriandermagot egy teflonserpenyőben rázogatva pörköljük pár pillanatig (míg el nem kezd pattogni). Ezután mozsárban porrá törjük. A menta- és a zsályaleveleket vékony csíkokra felvágjuk. Egy tálba öntjük a mogyoróolajat, hozzáadjuk a csípős mustárt, a szójaszószt, a Worcester-szószt, az előzőleg megpörkölt koriandert, körülbelül egy teáskanál sót, az őrölt borsot, a felcsíkozott menta- és zsályalevelet, a zúzott fokhagymagerezdeket, és alaposan összekeverjük. Egyesével beleforgatjuk a combokat a pácba, végül pár órára vagy egy egész éjszakára berakjuk a hűtőszekrénybe, hogy a pác jól átjárja a húst. A bepácolt húst ízlés szerint szép lassan megsüthetjük kerti grillen vagy éppen tárcsán is. Azonban akiknek ez a két lehetőség nem áll a rendelkezésükre, azoknak a sütőben való sütést ajánlanám. Az elkészült, szép pirosra sütött combok, bármelyik sütési formát is választanánk, egyaránt nagyon finomak, szaftosak és omlósak.

kaloria 330 CAL
ido 530 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink