Forrás: Pásztor Tünde

Mustáros-mozzarellás grillezett húsrudacskák sertésszűzből, sült paradicsommal

ELŐKÉSZÍTÉS: 25 perc – SÜTÉS: 20 perc – Közepes lyukú tárcsán ledaráljuk a húst. Aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a mustárt, a megtisztított, feldarabolt fokhagymát, ízlés szerint sót, és egyneművé dolgozzuk a masszát. A mozzarellát félcentis kockákra vágjuk, fakanállal a masszához keverjük.

Beledolgozzuk a tojásokat, és addig kevergetjük, míg a hús fel nem szívja az összes tojást. Hagyjuk pár percet pihenni, majd vizes kézzel másfél-két centi átmérőjű, 8 cm hosszú rudakat formázunk belőle. Közepes parázs felett sütjük grillrácson, 8-10 percig az egyik, majd utána a szemközti oldalán.

Az utolsó pár percre mellérakjuk a beolajozott kis paradicsomokat is – azokat csak addig sütjük, míg egy kicsit meg nem rogy a húsuk.

kaloria 420 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink