Nagyi káposztás pogácsája

Nagyi káposztás pogácsája

A megtisztított káposztát egy jó éles késsel – vagy ha
van, káposztagyalun – vékony csíkokra szeleteljük, egészen a torzsájáig. Egy nagyobb lábasban olajat hevítünk, rátesszük a káposztát, alaposan megszórjuk őrölt borssal meg egy kis cukorral, majd fedő alatt puhára dinszteljük. Közben gyakran keverjük meg, mert könnyen odaég! 1 dl tejet meglangyosítunk, elkeverünk benne 1 csapott mokkáskanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Egy csipet liszttel megszórjuk a tetejét, és félrerakjuk, amíg felfut.
Addig a lisztben elmorzsoljuk a margarint, a közepébe mélyedést formázunk, majd hozzáadunk 2 egész tojást, a sót meg a felfuttatott élesztőt. A fehérbort és a tejfölt folyamatosan adagoljuk, hogy puha, de mégis jól nyújtható tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk, majd egyenletesen rákenjük a káposztát. Összehajtogatjuk, és langyos helyen félórát pihentetjük. Ismét kinyújtjuk, a tetejét éles késsel berácsozzuk. Közepes méretű formával kiszaggatjuk,
a pogácsákat tepsire sorakoztatjuk. A tetejüket
megkenjük felvert tojással, majd még így is pihentetjük fél órát. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

kaloria 380 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink