Nagyika morzsája

Előkészítés: 25 perc Hűtés: 1 óra Sütés: 40 perc

Egy lábasba öntjük a tejet, adunk hozzá egy csipet sót, és elkezdjük forralni. Félidőben folyamatos keverés mellett vékony sugárban hozzáöntjük a grízt, kevergetve sűrű tejbegrízt főzünk. Ha készen van, hagyjuk teljesen kihűlni. Utána hozzákeverjük a négy egész tojást meg a cukrot. Egy közepes tepsit zsírral vastagon kikenünk, belekanalazzuk a tojásos tejbegrízt. 180 fokos sütőbe toljuk, elkezdjük pirítani, közben többször kivesszük, fakanállal átforgatjuk, megtörjük, hogy mindenhol megpiruljon. Ha kész, házi lekvárral és porcukorral kínáljuk.

Császármorzsa szilvamártással

kaloria 360 CAL
ido 125 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink