Először a pitetésztát készítjük el. A fagyos margarint robotgépben a liszttel és a kakaóporral morzsásítjuk, majd néhány evőkanál vízzel tésztává dolgozzuk össze. Legalább fél óráig hagyjuk a hűtőben pihenni. Ha már elég időt töltött a hűvösben, a tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk és kibélelünk vele egy 24 cm-es átmérőjű, zsiradékkal kikent sütőformát. 190 °C-os sütőben 10 percig vakra sütjük.
Eközben elkészítjük a krémet. Az avokádókat félbevágjuk, a magot eltávolítjuk, a húsát kikanalazzuk és villával összetörjük. A kókuszzsírt felolvasztjuk, és az avokádóhoz keverjük a kakaóporral, a cukorral, a narancs reszelt héjával és levével együtt. Mikor a krém már teljesen homogén és sima, a pitetésztára öntjük, megszórjuk a durvára vágott pisztáciával, és legalább egy órára (de inkább többre) hideg helyre tesszük.