- Megtisztítjuk a narancsot – késsel vastagon levágjuk a héját úgy, hogy az alatta lévő fehér hártya is mind eltűnjön. A közben kicsurgó narancslevet felfogjuk. A narancshúst felkockázzuk. Összekeverjük a lime levével, hozzáreszeljük a kezeletlen narancs héját, és felrakjuk főni. Addig főzzük kis lángon, míg meg nem fő a gyümölcs (körülbelül 30 perc). Körülbelül félidőben hozzátesszük a vékonyan felkarikázott, kimagozott törpenarancsot is.
- Közben megtisztítjuk az epret, összevágjuk, és egy másik lábasban felrakjuk főni, az epernek tíz perc rotyogtatás elég lesz.
- Mindkét lekvárt ízesítjük egy kevés cukorral, azzal is főzzük öt percig. A vaníliás cukrot hozzáadjuk a narancslekvárhoz, majd mindkét adaghoz hozzákeverjük a lekvárzselésítő felét, és azzal is főzzük a csomagoláson javasolt ideig.
- Előkészített üvegekbe adagoljuk, óvatosan rétegezzük a kétféle lekvárt, hogy ne nagyon keveredjenek össze. Rögtön rácsavarjuk a fémtetőt, és azonnal száraz dunsztba rakjuk egy napra.
További receptek: