Narancsos eperlekvár

  1. Megtisztítjuk a narancsot – késsel vastagon levágjuk a héját úgy, hogy az alatta lévő fehér hártya is mind eltűnjön. A közben kicsurgó narancslevet felfogjuk. A narancshúst felkockázzuk. Összekeverjük a lime levével, hozzáreszeljük a kezeletlen narancs héját, és felrakjuk főni. Addig főzzük kis lángon, míg meg nem fő a gyümölcs (körülbelül 30 perc). Körülbelül félidőben hozzátesszük a vékonyan felkarikázott, kimagozott törpenarancsot is.
  2. Közben megtisztítjuk az epret, összevágjuk, és egy másik lábasban felrakjuk főni, az epernek tíz perc rotyogtatás elég lesz.
  3. Mindkét lekvárt ízesítjük egy kevés cukorral, azzal is főzzük öt percig. A vaníliás cukrot hozzáadjuk a narancslekvárhoz, majd mindkét adaghoz hozzákeverjük a lekvárzselésítő felét, és azzal is főzzük a csomagoláson javasolt ideig.
  4. Előkészített üvegekbe adagoljuk, óvatosan rétegezzük a kétféle lekvárt, hogy ne nagyon keveredjenek össze. Rögtön rácsavarjuk a fémtetőt, és azonnal száraz dunsztba rakjuk egy napra.

További receptek:

Részeges narancstorta

Túrós-mézes háromszög

 

 

kaloria 70 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.