Egy tálba öntjük az olajat, hozzákeverjük a cukrot, majd kézi robotgéppel dolgozva egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat.
Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a keményítőt, a sót és a sütőport. Fakanállal dolgozva összeforgatjuk a két tál tartalmát. Jól el kell vegyülniük, de nem szabad a tésztát túlkeverni. Beledolgozzuk a rumot, a reszelt narancshéjat, az aszalt és a kandírozott gyümölcsöket.
Egy 24 cm hosszú kenyérsütő formát kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát (körülbelül a forma háromnegyedéig kell érnie).
170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül egy óra alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe. Ha még nem, de nagyon barnul a teteje, akkor alufóliával letakarva sütjük tovább. Ha kész, kivesszük a sütőből, és legalább 30 percig hagyjuk a formában hűlni. Végül kiborítjuk, visszaállítjuk a talpára, és rácson teljesen hidegre hűtjük.
A mázhoz összekeverjük a porcukrot a narancslével és a narancslikőrrel, sűrűn folyó mázt szeretnénk kapni. Rákanalazzuk a sütemény tetejére, hagyjuk lefolyni az oldalán is. Gránátalmamaggal és kandírozott naranccsal díszítjük.