A NARANCSOS SZEDERLEVES
Egy-két deci vízbe beledobjuk a fahéjat és a szegfűszeget, felforraljuk, aztán hagyjuk kicsit hűlni, végül átszűrjük. Egy nagy fazékba tesszük a megtisztított szedret, hozzáöntjük a fűszerredukciót és még másfél liter vizet. Beledobjuk a héjastul cikkekre vagy kockákra felvágott narancsot. Beleszórunk egy késhegynyi citromsavat, hogy a gyümölcs megtartsa a színét. Csipetnyi sóval és cukorral vagy mézzel ízesítjük. Ha felforrt, kidobjuk a narancsot. Hideg vízzel elkeverjük a keményítőt, elvegyítjük a tejszínben, a forrásban lévő leveshez öntjük, közben folyamatosan keverjük. Ha újra felforrt, levesszük a tűzről. Hideg vízbe állítjuk, hogy kihűljön. – (A hozzávalók ára 2015 augusztusában négy személyre: 2000 Ft)
A GYÖMBÉRES HABGALUSKA
A galuskákhoz kemény habot verünk a fehérjékből, közben fokozatosan adagoljuk a cukrot. Végül hozzákeverjük az őrölt gyömbért. Porcelántányérra evőkanállal galuskákat szaggatunk, és mikrohullámú sütőbe tesszük. Viszonylag alacsony fokozaton körülbelül fél percig mikrózzuk. (Ha nem használunk mikrohullámú sütőt, akkor meleg tejben vagy vízben kifőzzük hagyományos módon.)