Forrás: Vár: a Speiz

Narancsos tiramisu

Narancsos tiramisu

Kifacsarjuk a narancsok levét, és összeforraljuk 10 dkg
cukorral, a csillagánizzsal, a szegfűszeggel meg a fahéjjal.
Félrehúzzuk a tűzről, és egy pillanatra megmártjuk benne
a piskótákat, de csak óvatosan, nehogy elázzanak. A
tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat habosra keverjük
10 dkg cukorral, a fehérjékből ugyanennyi cukorral habot
verünk. A fűszeres narancslevet visszarakjuk a tűzre,
alaposan beforraljuk, reszelünk bele narancshéjat. Ismét
levesszük a tűzhelyről, kidobjuk belőle a fűszereket, beleöntjük a Cointreau-t, majd óvatosan beleforgatjuk először a kikavart tojássárgájákat, utána pedig a fehérjékből vert habot. A kelyheket kibéleljük a narancslében megmártott piskótákkal, rászedjük a habot, kicsit megütögetjük a poharak alját, hogy a hab szétoszoljon. A tetejét meghintjük őrölt fahéjjal.

kaloria 350 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Vár: a Speiz

Ajánlataink