Narancsos-mákos rolád
A tésztához a tojást és a vizet robotgéppel habosra keverjük. Beleszórjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a sót. Hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet meg a mákot, majd az egészet összekeverjük. A masszát sütőpapírra bélelt, 25 × 35 cm-es tepsibe öntjük, és a 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt megsütjük. A piskótát cukorral beszórt konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és felcsavarva hagyjuk kihűlni.
Közben a narancsokat megtisztítjuk, kifilézzük, pár gerezdet félreteszünk a díszítéshez, a többit kis kockákra
vágjuk. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A
túrót a mézzel és a joghurttal simára keverjük, majd a tejszínhez adjuk. A krém 2/3 részébe óvatosan belekeverjük a narancsdarabokat, a többit félretesszük.
A piskótatekercset megkenjük a narancskrémmel,
majd újra felcsavarjuk, és bevonjuk a félretett krémmel.
Narancsgerezdekkel és mákszemekkel díszítjük.