Forrás: Pásztor Tünde

Narancsos-olívás borjúsült

Narancsos-olívás borjúsült

A húst besózzuk, fűszerezzük tárkonnyal, őrölt szegfűborssal, frissen reszelt szerecsendióval. Tepsibe
vagy tűzálló tálba helyezzük, mellé teszünk 2 darab megtisztított, darabokra vágott narancsot, és mellé
dobjuk a szegfűszeget is. Öntünk alá egy deci olajat meg egy kevés vizet, azután a húst fóliával lefedve körülbelül 1 óra alatt megpároljuk. Ha megpuhult,
levesszük róla a fóliát, és egy kicsit megpirítjuk a tetejét.
Nagyobb darabokra vágjuk a hagymákat. Megfuttatjuk egy kis olívaolajon – éppen csak megfonnyasztjuk
egy kicsit –, és már tehetjük is rá a maradék 3 narancsot megtisztítva, kifilézve. Egyet fordítunk rajta, és összekeverjük az olívabogyóval. Csipet sóval ízesítjük, végül finoman meglocsoljuk a borjúsült szaftjával. Tálaláskor a húst felszeleteljük, és mellé szedjük a ragut. Köretnek olívás-petrezselymes tésztát vagy párolt
rizst készíthetünk hozzá.

kaloria 400 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink