A SÜTEMÉNY ALAPJA
ELŐKÉSZÍTÉS: 45 perc – SÜTÉS: 10-12 perc – Az egész tojásokat nagyon habosra keverjük a vízzel és a cukorral (addig keverjük, míg a térfogata meg nem nő, és ki nem fehéredik), hozzákeverjük a lisztet, a kakaót, a darált diót és a sütőport. Nagy tepsit kizsírozunk, kilisztezünk (vagy sütőpapírral kibéleljük), belesimítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben bő tíz perc alatt megsütjük.
A KRÉM
A krémhez csomómentesre keverjük a lisztet a tejjel és a két tojással, majd nagyon kicsi lángon sűrű péppé főzzük. Habosra keverjük a vajat a porcukorral meg a vaníliás cukorral, és ha kihűlt a tojásos-tejes pép, összevegyítjük vele. Ha kész, belekeverjük a citromlevet. Rákenjük a kihűlt tészta tetejére.
A SÜTEMÉNY TETEJÉRE
A tejszínt felmelegítjük, megolvasztjuk benne az összetört csokit, és ráöntjük a sütemény tetejére.