Négy évszak Charlotte-torta
A tészta hozzávalóiból lapos tepsiben piskótát sütünk.
Amikor elkészült, kiborítjuk, nagyon vékonyan megkenjük baracklekvárral, majd feltekerjük, és egyenletes szeleteket vágunk belőle. Készítsünk elő egy kör alakú, mély tálat, és béleljük ki folpackkal. Rakjuk ki a piskótatekercsekkel az alját, illetve jó szorosan az oldalát is, és tegyük hűtőszekrénybe a krém elkészültéig.
A krémet belesimítjuk a piskótával kibélelt
tálba. A massza tetejét beborítjuk a maradék tekerccsel, ez lesz majd a torta alja. A hűtőszekrénybe visszatéve dermesztjük, 1-2 órát hagyjuk hűlni. Tálaláskor tortapapírra borítjuk a tálat, és lehúzzuk a desszertről a folpackot. Díszíthetjük a tetejét őszibarackkal és tejszínhabbal.
Krém
Az áttört túrót a porcukorral és a vaníliás cukorral öszszekeverjük, majd könnyedén belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt és a kockára vágott őszibarackot. A befőttlevet óvatosan felmelegítjük. Amikor még langyos, beletesszük a zselatint, jól összemelegítjük, de forralni nem szabad. Kevergetve kihűtjük, és óvatosan belevegyítjük a túrós masszába.