Habosra keverjük a puha vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal elektromos habverővel. Továbbra is a géppel dolgozva egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját, végül alacsony fokozaton vagy fakanállal eloszlatjuk benne a lisztet. A tészta állagának közepes sűrűségűnek kell lennie: a gyúrhatónál lágyabb, de nem folyós, habzsákból jól nyomható masszának kell lennie.
A nagy gáztepsibe sütőpapírt terítünk, és a habzsákból kis köröket nyomunk rá a tésztából. Közöttük hagyunk egy kis helyet, mert nőni fognak valamelyest. 180 fokos sütőbe toljuk, és amint kezd barnulni a széle, ki is vesszük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A lekvárt is nyomózsákba töltjük. A tésztakorongok felét felfordítjuk, és a sima oldalukra nyomunk egy-egy adag lekvárt, majd rárakjuk az üresen maradt kekszeket. Megolvasztjuk a csokit, beletöltjük egy kicsi, erős zacskóba, levágjuk az egyik sarkát ollóval, és becsíkozzuk a töltött kekszek tetejét.