New York szelet
A mustárból meg az olajból pici sóval és borssal páclevet
készítünk, beleforgatjuk a húst, majd fóliával betakarjuk, s
egy napig a hűtőben érleljük. Kivesszük a pácból, lecsepegtetjük, szalvétával letöröljük, és 2 cm-es szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben olajat forrósítunk, és a húsok mindkét oldalát kb. 2 percig sütjük.
A burgonyákat megmossuk, fóliába csomagoljuk, és
150 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a szószt. A vöröshagymát finomra vágjuk, majd összekeverjük a tejföllel, a zúzott fokhagymával meg az apróra vágott petrezselyem zöldjével. A burgonyákat középen, hosszában bevágjuk, két végét összenyomjuk, s az így keletkezett zsebekbe 1-2 evőkanál szószt töltünk. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal.