A FÁNK
ELŐKÉSZÍTÉS: 25 perc – SÜTÉS: 12 perc –
- Összekeverjük a lisztet a kakaóval, a neszkávéval, a sütőporral, a vaníliás cukorral és a sóval. Egy másik tálban elektromos habverővel kihabosítjuk a puha vajat a cukorral és a két egész tojással. Fakanállal hozzávegyítjük a tejszínt, majd a lisztes keveréket.
- A fánksütő tepsi mélyedéseit alaposan kikenjük vajjal vagy zsírral. A tésztát habzsákba töltjük, és belenyomjuk a mélyedésekbe. Nem töltjük tele, mert sütés közben még nőni fognak. 170 fokos sütőben 10-15 perc alatt sül meg. Kis pihentetés után kiszedjük, rácson kihűtjük.
A BEVONAT
- Tálalás előtt habosra keverjük a krémsajtot a vajjal és a porcukorral, megkenjük vele a fánkokat, és gazdagon megszórjuk tört mogyoróval meg apróra vágott karamellával.