New York-i fánk

A FÁNK

ELŐKÉSZÍTÉS: 25 perc – SÜTÉS: 12 perc –

  1. Összekeverjük a lisztet a kakaóval, a neszkávéval, a sütőporral, a vaníliás cukorral és a sóval. Egy másik tálban elektromos habverővel kihabosítjuk a puha vajat a cukorral és a két egész tojással. Fakanállal hozzávegyítjük a tejszínt, majd a lisztes keveréket.
  2. A fánksütő tepsi mélyedéseit alaposan kikenjük vajjal vagy zsírral. A tésztát habzsákba töltjük, és belenyomjuk a mélyedésekbe. Nem töltjük tele, mert sütés közben még nőni fognak. 170 fokos sütőben 10-15 perc alatt sül meg. Kis pihentetés után kiszedjük, rácson kihűtjük.

A BEVONAT

  1. Tálalás előtt habosra keverjük a krémsajtot a vajjal és a porcukorral, megkenjük vele a fánkokat, és gazdagon megszórjuk tört mogyoróval meg apróra vágott karamellával.

Gesztenyés pohárkrém

kaloria 360 CAL
ido 37 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink