Forrás: Lapos Rebeka

Nua torta

Először a krémet készítjük el. A két tojást a cukorral és egy csipet sóval kézi robotgéppel közepes fokozaton összedolgozzuk. Hozzáadjuk a ricottát és a citromhéjat, majd addig keverjük, amíg sűrű, sima krémet nem kapunk.

A tésztához elkeverjük a tojásokat a cukorral és az olajjal, majd folyamatos kevergetés mellett fokozatosan hozzáadjuk előbb a lisztet, utána pedig a tejet. Csomómentesre kidolgozzuk. Ezután belevegyítjük a sütőport és a vaníliakivonatot is. Zsiradékkal kikent vagy papírral bélelt kerek sütőformába öntjük a tésztát. Foltokban rákanalazzuk a ricottás tölteléket. 160-170 fokra felmelegítjük a sütőt, és körülbelül egy óra alatt megsütjük a süteményt.

Rácson hagyjuk kihűlni. Porcukorral, hajszálvékonyra vágott citromhéjjal meghintve tálaljuk.

kaloria 290 CAL
ido 95 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Forrás: Lapos Rebeka

Ajánlataink