Nyársalt pisztrángropogós

Nyársalt pisztrángropogós

Halat nyársalni nem is akkora ördöngösség, mint sokan gondolják. Könnyű szabad tűzön elkészíteni, csak egy dologra kell ügyelni: addig süssük, míg a felületéről
elpárolognak a kisült szaftok, és egy vékony pirított réteg alakul ki. A halakat megtisztítom, azaz kibelezem, kopoltyúját eltávolítom. Nem pikkelyezem, ugyanis a pisztrángot felesleges: oly apró pikkelyei vannak, hogy azok nyársalás közben átsülnek. A halakat kívül és belül sózom, enyhén borsozom, majd a nyársat a szájon át úgy szúrom a testén keresztül, hogy az ne lyukassza ki a bőrét, és a farokúszónál jöjjön ki a hegye. Ezután a szalonnával a pisztrángot három helyen körbetekerem, fogvájóval rögzítem, és mehet is a parázsra. A nyársakat ferdén a tűz köré kell a földbe szúrni, hogy a meleg csak az egyik oldalát érje a halnak. Jó negyedóra múlva megfordítom, majd ezt megismétlem tíz perc múlva. A halak ennyi idő alatt elkészülnek. Akkor jó, ha bőrük enyhén ropogósra sül. Petrezselymes krumplival és fehérborral kínálom.

kaloria 780 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink