Nyársalt pulykacomb és szűzpecsenye
A húsokat, zöldségeket egyforma nagyságú (úgy 4×4 centis) darabokra vágom. A pulykahúst bő órára a pácban érlelem, a szűzpecsenyét csak fokhagymával kenem át, majd egyegy nyársra váltogatva felhúzom a
húskockákat meg a zöldségeket. Lehetőleg szorosan egymáshoz préselem ezeket, mert sütés közben a húsok zsugorodnak, a zöldségek pedig megpuhulva leeshetnek. Amikor egy nyárs megtelt, dupla réteg alufóliába tekerem, majd forgatva jó félórát sütöm őket közepes erősségű parázs felett. Ezt követően a fóliát úgy bontom ki, hogy a kisült zöldség és hús csodálatos ízű, illatú szaftja megmaradjon. A szaftot egy tálkában összegyűjtöm, hogy tálaláskor ki-ki locsolhasson magának belőle a tányérjára. A nyársakat jómagam folyamatosan forgatva a pulyka-, disznó- és zöldségdarabkákat gusztusos barnára pirítom. Családom több tagja a párolt változatot szereti, ők a fóliába csavarva sütik készre a nyársalt ételt. Zöld saláta, kenyér illik hozzá, jó kis fehérbor kíséretében.
Pác
A hozzávalókat összekeverjük.