Nyúl mallorcai módra

Nyúl mallorcai módra

Nagyon ritkán adom közre e rovat hasábjain olyan étel receptjét, mely szokványos avagy megtalálható máshol is. Most csupán a nyúl miatt teszem – azért, mert ez
egy olyan étel, melyet kóstolva az is megszereti a nyulat, aki eddig nem ette. A recept, mondhatni, telitalálat. Csernai Zoli barátom ajánlotta, s eddig mindenki megnyalta az ujjait utána.
Nem nehéz elkészíteni: a nyulat feldaraboltam kisebb részeire, kicsit megsóztam. Aztán az olaj felén kisütöttem az apró kockákra vágott szalonnát, azon
pirosasbarnára pirítottam a nyúldarabokat. A bogrács alatt eddig érdemes csendes tüzet táplálni – akkor jó, ha lassan sül ki a szalonna, s lassan pirul a nyúl is. Ezt
követően a húst megöntöztem sherryvel, majd amikor már rotyogott, belevetettem a zöldfűszereket és meglocsoltam borral.
Közben egy kis serpenyőben az olaj másik felén a sós-borsos lisztbe forgatott hagymákat sütöttem barnára. A nyúlhoz öntöttem a hagymákat, a megmaradt lisztet kicsi vízzel csomómentesen elegyítettem, majd az is mehetett a húsra. Lassú tűzön nagyjából egy óra alatt készült el az étel; eközben mindig csak egy decinként pótoltam az elpárolgott nedvességet. Akkor jó, ha a nyúlnak a lapocka részéről már viszonylag könnyen lejön a húsa. Vajas burgonyával, vörösborral kínáltam.

kaloria 490 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink