Olasz mandulás fügetorta

Egy nagy tálban felverjük a két egész tojást, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a barna cukrot, a sót, a citrom kifacsart levét és reszelt héját. Jól elvegyítünk benne 5 evőkanál olívaolajat.

A száraz hozzávalókat (20 dkg darált mandula, 2 evőkanál kókuszliszt, sütőpor) először egymással keverjük el, utána mindezt beleforgatjuk a tojásos alapba. Sűrűn folyó masszát kell kapnunk. Ha túl sűrű lenne, akkor kis vízzel hígítjuk.

Egy kerek, nagyobb piteformát kikenünk olívaolajjal, megszórjuk egy evőkanál darált mandulával. Beleöntjük a nyers tésztát. A fügét vastag szeletekre felkarikázzuk, ráfektetjük a tetejére. 180 fokra felmelegített sütőbe toljuk. Ha nagyon pirulna sütés közben, akkor letakarjuk, de át kell sütni, nem folyhat a közepe.

Borhabkrém sült rozmaringos fügével

kaloria 190 CAL
ido 65 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.