Olasz tésztafelfújt
A széles metéltet lobogó, sós vízben harapáskeményre főzöm, majd leszűröm és lecsepegtetem. A parajt megtisztítom, a leveleket kiválogatom, és folyó vízben többször átmosom. A hagymát meg a szalonnát finomra
vágom, forró olajban megpirítom, és hozzáadom a megtisztított parajt. A fokhagymát tisztítás után áttöröm,
összekeverem a tojásokkal, a tejszínnel, a burgonyapüréporral és a fűszerekkel. A tojásos masszát a paraj tetejére öntöm. A paradicsomokat megmosom és szeletekre vágom, a szalámit pedig csíkokra vagdosom. A kifőzött tésztát a parajos-tojásos masszával összekeverem, és egy kivajazott hőálló edénybe öntöm. A tetejére teszem
a szalámit, befedem a szeletelt paradicsommal, megszórom reszelt sajttal, majd az előmelegített sütőben 30 percig sütöm.