Finomra vágjuk a vöröshagymát, és egy nagy lábasban átlátszóra dinszteljük három evőkanál zsíron. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, két percig pirítjuk együtt, kevergetve. Rátesszük a hagymára a nagyon apróra vágott paradicsomot és paprikát, és addig rotyogtatjuk, míg jó sűrű szaftot nem kapunk.
Rátesszük az egy- vagy kétcsontos darabokra vágott oldalast, és erős lángon fehéredésig pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát. Visszatesszük a tűzhelyre, felöntjük az alaplével, és elkezdjük főzni. Közben ízesítjük őrölt köménnyel, babérral, sóval és borssal. Addig főzzük kis lángon, míg a hús meg nem puhul.
Tálalás előtt a krumplit meghámozzuk, hosszú cikkekre vágjuk, sós vízben puhára főzzük, ezt adjuk a pörkölthöz köretként.