Brownie
Habosra keverjük a vajat a porcukorral és a tojássárgájával a brownie tésztájához. A tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, a csokoládét megolvasztjuk, majd összeállítjuk a felvertet. A vajas, cukros tojássárgájába belecsurgatjuk az olvasztott csokit, majd lazán belekeverjük a tojásfehérjét, és hozzáadjuk a kakaóporos lisztet, valamint a darált diót. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 Celsius-fokon megsütjük. Kihűlés után megkenjük narancslekvárral.
Roppanós réteg
A következő, roppanós réteghez a Nutellát összeolvasztjuk a csokoládéval, langyosan összekeverjük az összemorzsolt ostyával. A krémet a brownie tetejére kenjük, rá a lekvárra, majd hűtőben megdermesztjük.
Csokoládé-narancs musse
Felforraljuk a narancslevet a cukorral a csokoládés-narancsos habhoz. A külön megmelegített tejszínt és a meleg narancslevet a felaprított csokoládéra öntjük, hozzáadjuk a megolvasztott vajat, és együtt elkeverjük. Ha kihűlt, beleöntjük a narancslikőrt, és a tejszínhabbal
lazán összeforgatjuk. A csokoládés habot a roppanós réteg tetejére kenjük, megdermesztjük.
Csokibevonat
Végül egy lágy csokibevonóval áthúzzuk. Ez utóbbihoz a forró tejszínt a felaprított csokoládéra ötjük, elkeverjük.
Miután kihűlt, áthúzzuk vele a szeletet. Kandírozott naranccsal díszítjük.