Aprítógépben pürésítünk 20 dkg zöld olajbogyót. Egy keverőtálba rakjuk a húst, hozzáadjuk az áttört olajbogyót, az összevágott bazsalikomot. Sózzuk, tekerünk rá borsot, és összegyúrjuk. Ha nagyon száraznak érezzük, akkor adhatunk hozzá pár evőkanál vizet. Egy éjszakára vagy pár órára betesszük a hűtőszekrénybe.
Sütés előtt kivesszük, átgyúrjuk. Nagyobb méretű pogácsákat formázunk belőle. Az egyik oldalát lekenjük olívaolajjal, és közepesen erős parázs fölé rakjuk a rácsra. Ha megsült, akkor felül is lekenjük, megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Tálalás előtt mindegyiket egy-egy bambuszpálcikára felhúzzuk, pár olívabogyó társaságában.
Megtisztítjuk a krumplit, nagyobb cikkekre vágjuk, majd hideg sós vízben felrakjuk főni. Ha elkezdett forrni, akkor leszűrjük. Kiterítjük, leszárítjuk. Egy keverőtálban összeforgatjuk pár evőkanál olajjal, a fűszerkeverékkel, sóval. Egy nagy serpenyőben vagy a grillrács szélén átpirítjuk.
A recept a júliusi Vidék íze magazinban jelent meg! További ízelőtő a friss lapszámunkból, itt!