Egy nagy tálban összeforgatjuk a leszűrt kukoricát, a kis darabokra vágott vagy tépkedett salátákat, az összevágott újhagymaszárat és a kétféle, lecsöpögtetett olajbogyót.
Az öntethez egy kis üvegben összerázzuk a felolvasztott mézet az ecettel, a borral, sóval. Közvetlenül tálalás előtt ráöntjük a salátára, és jól összeforgatjuk.
Meghámozzuk a paszternákot, nagyobb darabokra vágjuk, majd hajszálvékony csíkokat metélünk belőle éles késsel vagy zöldséggyaluval. Papírtörlővel áttöröljük, majd bő, forró zsiradékban több adagban pirosra sütjük.
Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Csak közvetlenül fogyasztás előtt sózzuk meg, mert ha rögtön sózzuk, akkor elveszíti a ropogósságát, felpuhul.