Forrás: Pásztor Tünde

Olívás sültpaprika-krémleves rukkolapesztóval

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 perc – SÜTÉS: 25 perc – 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük a paprikákat. Félidőben megfordítjuk. A megsült paprikákat átrakjuk hőálló edénybe, és jól záródó fedővel vagy átlátszó fóliával letakarjuk. Ha a gőzben felpuhul a héja, könnyen le tudjuk húzni. A meghámozott paprikák csutkáját és magjait eltávolítjuk. Kevés zöldségalaplével (vagy vízzel) összeturmixoljuk, majd elkeverjük a többi folyadékkal. Sózzuk-borsozzuk. A pesztóhoz (receptje magazinunk 2015. júniusi számában jelent meg: http://videkize.hu/peszto) egy aprító- vagy egy turmixgép tartályába dobjuk a rukkolát, a fokhagymagerezdet, a mustárt és a nagyobb darabokra vágott petrezselyem zöldjét. Pici sóval, borssal ízesítjük. Ráöntjük az olívaolajat, és pár nyomással pépesítjük. Egy-két kanál pesztóval meglocsoljuk a kiadagolt leves tetejét, a többit külön edényben adjuk a mellé.

kaloria 80 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.