Omlós libatöpörtyű

Gondosan megtisztítjuk a bőrös hájat az esetleges tollmaradékoktól, tokoktól. Körülbelül kétszer két centis kockára vágjuk.

Beletesszük egy nagyobb lábasba. Öntünk rá körülbelül egy deci vizet. Felrakjuk a tűzhelyre, és nagyon kis lángon elkezdjük főzni (ha túl nagy lángon kezdenénk, akkor leégne). Ha már elég sok zsiradék kijött belőle, akkor lehet egy kicsit növelni a hőfokot. Addig főzzük (fedő nélkül), míg az összes zsír ki nem sül, közben sűrűn kevergetjük.

Ha már az összes víz elpárolgott, és szép barnák a töpörtyűdarabok, akkor kiszedjük. Nem szabad sózni, mert akkor elveszik a ropogóssága. A zsírt hagyjuk egy kicsit hűlni, majd átszűrjük. Az alja tökéletes lehet például a zsírjában sült krumplihoz, a szép tiszta libazsírt pedig hosszú ideig használhatjuk főzéshez-sütéshez.

Libamáj zsírjában sütve

kaloria 340 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink