Önmagával töltött felsál
Az előkészületekkel kezdem a főzést: a rizst félig megfőzöm, a gombát külön edényben 5 dkg zsíron megpárolom, a hagymákat finomra vágom. Leszelem a felsál egyharmadát, megdarálom, a többit vékony szeletekre vágva kiverem. A megdarált húsba teszem a párolt rizst, a negyed vöröshagymát, a párolt gombát, egy evőkanál tejfölt, pár szem kapribogyót, sót, borsot, és ezeket egy nyers tojással alaposan összedolgozom. Az egyben hagyott szeleteket sózom, borsozom, mustárral vékonyan bekenem, majd a húskeveréket ráteszem, felgöngyölöm és összekötöm.
Pároláshoz
Hagymás zsíron, kis vízzel, pár darab babérlevéllel
megpárolom. Ha megpuhult, vékonyan felszeletelem, és levét ráöntve tálalom. Petrezselymes burgonyát kínálok köretnek.