Ördögi rakott palacsinta
A darált diót összekeverjük az előzőleg habosra kevert 2 tojássárgájával, 10 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, továbbá hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét. A masszába beleforgatjuk 2 tojásfehérje keményre vert habját. A tejfölt simára keverjük 1 dl tejszínnel. Hozzáadjuk a maradék 4 tojássárgáját
és a maradék porcukrot. (Ne legyen nagyon édes!)
Vékonyan megkenjük a palacsintákat lekvárral, teszünk rá a diótöltelékből. Hagyományosan felgöngyöljük, majd egy magasabb falú, kivajazott tűzálló tálba teszünk egy sor palacsintát, meglocsoljuk tojásos tejföllel, majd ismét palacsinta és tejföl következik. Ha elfogyott a palacsinta, a maradék tejfölt szép egyenletesen elosztva ráöntjük. Közepesen meleg sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a tejföl „megáll”.
Keményre verjük a 4 tojás habját, és 3-4 evőkanál baracklekvárt keverünk hozzá. Ha a tejföl megsült, a habot a tetejére simítjuk, és addig sütjük lassú tűznél, amíg aranyszínű lesz a teteje.