Öreganyám-leves

Öreganyám-leves

Az apróra vágott vöröshagymát zsíron megdinszteljük. Utána hozzáadjuk a karikákra vágott zöldségeket és
az apróra vágott csirkehúst (pörköltnek aprítva). Víz hozzáadásával puhára pároljuk. Ha már zsírjára pirult, rászórjuk a lisztet meg a pirospaprikát. Hirtelen átforgatjuk, majd rátesszük a kevés vízzel csomómentesre elkevert tejfölt. Felöntjük kb. 2 liter vízzel, és jól kiforraljuk. Ezután beleszaggatjuk a galuskát, és készre főzzük.

Galuska

A hozzávalókat összekeverjük, majd kétfelé szedjük. Az egyik feléhez hozzákeverünk egy, a levesből kivett, villával összetört főtt sárgarépát. A másik feléhez a tyúk nyers máját keverjük, melyet a kés fokával előtte apróra vágunk. 1 órát hűtőben pihentetjük, majd forró, sós vízben kifőzzük

kaloria 510 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink