Öreganyám-leves

Öreganyám-leves

Az apróra vágott vöröshagymát zsíron megdinszteljük. Utána hozzáadjuk a karikákra vágott zöldségeket és
az apróra vágott csirkehúst (pörköltnek aprítva). Víz hozzáadásával puhára pároljuk. Ha már zsírjára pirult, rászórjuk a lisztet meg a pirospaprikát. Hirtelen átforgatjuk, majd rátesszük a kevés vízzel csomómentesre elkevert tejfölt. Felöntjük kb. 2 liter vízzel, és jól kiforraljuk. Ezután beleszaggatjuk a galuskát, és készre főzzük.

Galuska

A hozzávalókat összekeverjük, majd kétfelé szedjük. Az egyik feléhez hozzákeverünk egy, a levesből kivett, villával összetört főtt sárgarépát. A másik feléhez a tyúk nyers máját keverjük, melyet a kés fokával előtte apróra vágunk. 1 órát hűtőben pihentetjük, majd forró, sós vízben kifőzzük

kaloria 510 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Öreganyám-leves

3 dl tejföl

2 evőkanál finomliszt

1 kávéskanál pirospaprika

15 dkg sertészsír

2 sárgarépa

2 fehérrépa

2-3 szál zeller

1 paradicsom

1 tölteni való paprika

1 fej vöröshagyma

1 egész csirke

őrölt bors

Galuska

1 főtt sárgarépa

csirkemáj

1 csokor petrezselyem zöldje

6 evőkanál búzadara (gríz)

2 tojás

2 evőkanál zsír

Ajánlataink