Orjaleves főtt zöldségekkel, töltelékkel

Hideg vízben felrakjuk főni a csontot. Ha felforrt, leszedjük a habját. Hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt sárgarépát, gyökeret, zellert, karalábét, beledobjuk a két gerezd fokhagymát, az egész borsot, sózzuk, és elkezdjük főzni. A vöröshagyma külső, piszkos héját lehúzzuk, félbevágjuk, egy serpenyőben megpirítjuk. Ha újra felforrt a lé, beledobjuk megpirított hagymát, és kis lángon legalább öt órán át főzzük.

Közben elkészítjük a tölteléket. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és megpároljuk a két evőkanál zsiradékon. A zsemléket darabokra tépjük, langyos vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk, és belemorzsoljuk egy keverőtálba. hozzáadjuk a két egész tojást, a jó sok finomra vágott petrezselyem zöldjét, a dinsztelt hagymát, sózzuk és borsozzuk. Alaposan összedolgozzuk. Rudat formázunk belőle, átlátszó fóliába csavarjuk, és a levesben kifőzzük.

Az elkészült levesből kiszedjük a zöldségeket és a húsos csontot, a levet átszűrjük. Nagy pecsenyéstálra rendezzük az orjacsontdarabokat a főtt zöldségekkel és a felszeletelt töltelékkel. Az első fogás lehet az átszűrt lé, a második pedig a pecsenyéstál finomságai, valamilyen jó kis házi szósszal (paradicsom, torma, fokhagyma, birs stb.) kiegészítve.

Disznótoros orjaleves

kaloria - CAL
ido 405 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink