Nagy fazékba rakjuk a karajcsontot meg a belsőségeket, eresztünk rá bőven hideg vizet, és felrakjuk főni. Ha felforrt, leszedjük a habját, és nagyon kis hőfokon főzzük tovább, hogy épp csak gyöngyözzék a leves.
Hozzáadjuk a meghámozott, nagyobb darabra vágott leveszöldségeket, a meghámozott vöröshagymát, a szemes borsot, sózzuk.
Ha megfőtt a leves, kivesszük a szívet és a tüdőt, felkockázzuk. 10-15 dkg szívet és 20-25 dkg tüdőt félreteszünk a töltelékhez, a többit visszarakjuk a levesbe.
Kis zsiradékon megfuttatunk egygerezdnyi zúzott fokhagymát, rádobjuk a töltelékbe szánt, felaprított belsőséget, kicsit átsütjük, hagyjuk kihűlni.
Összegyúrjuk a két egész tojást a liszttel, pici sóval. Vékonyra kinyújtjuk. Lekenjük az egyik felét felvert tojással. Kis kupacokban rátesszük a tölteléket, ráhatjuk a másik felét. Összenyomkodjuk a töltelékek körül, majd éles késsel vagy pizzavágóval feldaraboljuk. Sós vizet forralunk, adunk hozzá egy merőkanálnyi húslevest is, és ebben kifőzzük a tésztacsomagokat.