Forrás: Pásztor Tünde

Orjaleves tüdős táskával - a toros vacsora asztalán

AZ ORJALEVES

ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra – FŐZÉS: 3-4 óra – Nagy fazékba rakjuk a karajcsontot meg a belsőségeket, eresztünk rá bőven hideg vizet, és felrakjuk főni. Ha felforrt, leszedjük a habját, és nagyon kis hőfokon főzzük tovább, hogy épp csak gyöngyözzék a leves. Hozzáadjuk a meghámozott, nagyobb darabra vágott leveszöldségeket, a meghámozott vöröshagymát, a szemes borsot, sózzuk. Ha megfőtt a leves, kivesszük a szívet és a tüdőt, felkockázzuk. 10-15 dkg szívet és 20-25 dkg tüdőt félreteszünk a töltelékhez, a többit visszarakjuk a levesbe. Kis zsiradékon megfuttatunk egygerezdnyi zúzott fokhagymát, rádobjuk a töltelékbe szánt, felaprított belsőséget, kicsit átsütjük, hagyjuk kihűlni.

A TÉSZTA AZ ORJALEVESBE

Összegyúrjuk a két egész tojást a liszttel, pici sóval. Vékonyra kinyújtjuk. Lekenjük az egyik felét felvert tojással. Kis kupacokban rátesszük a tölteléket, ráhatjuk a másik felét. Összenyomkodjuk a töltelékek körül, majd éles késsel vagy pizzavágóval feldaraboljuk. Sós vizet forralunk, adunk hozzá egy merőkanálnyi húslevest is, és ebben kifőzzük a tésztacsomagokat.

kaloria 230 CAL
ido 300 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.