Tészta
Egy nagy tálba öntjük a lisztet, elkeverjük a 7 dkg darált dióval, a 6 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral. Belereszeljük a hideg vajat, gyors kézzel összegyúrjuk. Két részre osztjuk, egyesével téglalap alakúra nyújtjuk. Az egyik felét felvert tojással megkenjük, kockákra vágjuk, és minden kocka közepére teszünk egy-egy fél
diót. A darabokat sütőlemezre rakjuk, 200 fokos sütőben pár perc alatt megsütjük. A másik részt egyben sütjük meg.
Töltelék
Amíg sülnek a lapok, kevés tejben felfőzzük a darált diót
a porcukorral, beleszórjuk a felaprított aszalt gyümölcsöket is, vaníliás cukorral ízesítjük. Az alsó lapot még forrón megkenjük a diókrémmel, aztán sorban ráhelyezzük a felső kockákat. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd a feldarabolt felső lap osztásai mentén felkockázzuk.