Forrás: Pásztor Tünde

Őszi szegfűgombaleves

  1. Ha szárított gombát használunk, akkor azt megmossuk, és beáztatjuk egy órára langyos vízbe. Közben meghámozzuk és apró kockákra vágjuk a sárgarépát meg a petrezselyemgyökeret. Megfuttatjuk a zsiradékon. Hozzáadjuk a fél- vagy negyedkarikákra vágott póréhagymát (vöröshagymát). Rádobjuk az egészben hagyott, leszűrt és szárított vagy a megmosott friss gombát. Megszórjuk a kis csokor felaprított kakukkfűvel, sózzuk-borsozzuk, meghintjük őrölt pirospaprikával. Felengedjük körülbelül másfél liter vízzel, és készre főzzük.

TRÜKK

Ha azt akarjuk, hogy laktatóbb legyen a leves, tegyünk bele két közepes, kockára vágott burgonyát vagy egy maréknyi száraztésztát is.

kaloria 130 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.