Először a tésztát készítjük el. Az összes hozzávalóból lágy tésztát gyúrunk – a legegyszerűbben robotgéppel tudjuk megtenni (a dagasztó vagy a keverő feltéttel). Ha már szép sima, akkor diónyi gombócokat gyúrunk belőle. Sütőpapírt terítünk egy-két nagy tepsire, és rásorakoztatjuk a kis gömböket, egymástól távol, mert nőni fognak. 150 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük, és még tűzforrón kivájjuk az alsó, sima részből indulva a pogácsák belsejét úgy, hogy maradjon fél centi vastag faluk.
Összekeverjük a tölteléket – fontos, hogy jól kenhető legyen. Ha kell, pici tejet adhatunk hozzá. A kivájt félgömböket megtöltjük a krémmel, kettőt-kettőt összetapasztunk.
Két üvegben kis vízben feloldunk pici piros és zöld ételfestéket, és ecsettel lekenjük az összetapasztott barackokat, végül megforgatjuk a kristálycukorban.