Hideg vízbe beáztatjuk a lapzselatint. Egy keverőtálban elvegyítjük egymással a joghurtot, a túrót, a vaníliás cukrot és a citromlevet. A megpuhult zselatint kinyomkodjuk, majd egy kevés friss vízben felolvasztjuk (forralni nem szabad, csak addig melegítjük, amíg elolvad a folyadékban). Hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk a joghurtos krémben. A két tojásfehérjét kemény habbá verjük a kristálycukorral és a csipet sóval. Óvatosan hozzáforgatjuk a joghurtos masszához. Négy 6 cm átmérőjű desszertgyűrűt egy tálcára teszünk, és elosztjuk bennük a joghurthabot. Legalább három órán át hűtőszekrényben dermesztjük.
Megtisztítjuk a málnát, négy szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit a porcukorral együtt villával pépesre törjük, hideg helyre tesszük.
A nektarint gyöngyözve forró vízben blansírozzuk, majd kihűtjük. A héjukat lehúzzuk, majd óvatosan félbevágjuk, kimagozzuk a gyümölcsöket.
Tálalás előtt a málnapürét elosztjuk négy tányéron. Mindegyikre ráborítunk egy-egy joghurthabot. A tetejükre teszünk egy-egy fél barackot, végül friss málnával, mentával díszítjük.