Őszibarackos tejfölös kocka

Piskótamasszát készítünk a hozzávalókból, és megsütjük egy 25×30 centis, sütőpapírral bélelt tepsiben.

A barackot meghámozzuk, kimagozzuk, a húsát kockára vágjuk. A cukrot karamellizáljuk egy serpenyőben. Rátesszük a barackot, meglocsoljuk a citromlével, és 2-3 percig pároljuk. A pudingport a vízzel simára keverjük, ráöntjük a barackra, és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Ha langyosra hűlt, rásimítjuk a piskótára, és betesszük a hűtőszekrénybe egy órára.

A tejfölös réteghez a zselatint egy kevés hideg vízbe áztatjuk. Összekeverjük a tejfölt a vaníliás cukorral és a porcukorral, majd hozzádolgozzuk a tejfölsűrűségű habbá vert tejszínt. Hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk benne a felolvasztott zselatint. Rákenjük a barackos rétegre, és két órára hűtőszekrénybe rakjuk.

Tálalás előtt barackszeletekkel, citromfűlevelekkel díszítjük. Kockákra vágva kínáljuk.

Barackos grízes szelet

kaloria - CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink