Osztrák linzertorta

Linzertésztát készítünk a szokásos módon: a fagyos vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Cipót formázunk belőle, és legalább fél órán át hideg helyen pihentetjük. Utána a háromnegyedét vékonyra nyújtjuk, kibélelünk vele egy nagy piteformát. Megkenjük vastagon lekvárral. A maradék tésztából rudakat sodrunk, berácsozzuk a lekváros tészta tetejét. 190 fokos sütőben kezdjük sütni. Félidőben kivesszük, lekenjük felvert tojással, a szélét körben vastagon megszórjuk mandulalappal. Ezzel még 15-20 percig sütjük.

Aprósütemények, amiket imádni fognak a vendégek

kaloria 320 CAL
ido 110 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

8 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.