Forrás: Főzőnapló

Osztrák sajtos nokedli - Käsespätzle

ELŐKÉSZÍTÉS: 35 perc – SÜTÉS: 10 perc – Egy nagyobb fazékba bőséges vizet eresztek, sózom és felforralom. A lisztet, a tojást, 1,5 teáskanál sót, az olajat és 2,25 dl vizet a keverőtálba öntöm, a konyhai robotgép dagasztó spiráljával addig keverem, amíg hólyagok keletkeznek a tésztán. Nokedliszaggatón adagonként a lobogva forró vízbe szaggatom. Lefedve hagyom, hogy megszívják magukat és feljönnek a víz tetejére. Szűrővel kiemelem. A sütőt 200 fokra előmelegítem, az összes sajtfajtát lereszelem, majd összekeverem. A nokedlit és a sajtokat váltakozva egy nagy vagy két kicsi tűzálló tálba rétegezem, és minden réteget borssal enyhén megszórok. Az utolsó réteg sajt legyen. Leöntöm a tejszínnel, és a sütőben 10 percig sütöm. Közben a hagymákat meghámozom, és nagyon vékonyan felkarikázom. Vajban 5-7 perc alatt aranybarnára pirítom, sózom és borsozom. A nokedlit a pirított hagymával és a felaprított snidlinggel kínálom.

kaloria 600 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Főzőnapló

Ajánlataink