Ötfűszeres sütőtökpite

Először a tésztát készítjük el. Mindent egyszerre összegyúrunk, gyorsan, hogy a vaj ne melegedjék át a kezünktől. Utána cipóvá formázzuk a tésztát, fóliába csomagoljuk, és legalább egy órára berakjuk a hűtőszekrénybe. Felhasználás előtt elővesszük, enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy nagy, kerek piteformát úgy, hogy az oldalaira is jusson.

Amíg hűl a tészta, a tököt megsütjük a sütőben. Utána kikaparjuk a héjából, és egy keverőtálban összevegyítjük a három egész tojással és a tejszínnel. Fűszerezzük őrölt fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérrel, szerecsendióval és kardamommal, majd végül sóval és ízlés szerint cukorral ízesítjük. Beleöntjük a nyers tésztába, és 150 fokos sütőben 50-55 perc alatt megsütjük. Langyosan vagy hidegen tálaljuk, édesítetlen tejszínhabot adunk mellé.

Csokis-mogyorós sütőtökkocka

kaloria 220 CAL
ido 150 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink