Ozorai rétes
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Amikor összeállt, jól kidolgozzuk, addig verjük, amíg hólyagos lesz. Ezután
lisztezett deszkán letakarva félórát pihentetjük. A közepébe az ujjunkkal egy pici mélyedést nyomunk, és ráöntünk egy félkanálnyi olajat, amit elsimítunk a tetején. Ez azért szükséges, hogy jól nyújtható legyen. Mindkét kézfejünket bemártjuk lisztbe, és a deszkán lévő tészta alá nyúlunk. A tészta a kezünk fején legyen. A már előzőleg leterített, félmaroknyi liszttel beszórt asztal közepére tesszük a tésztát, és az ujjunkkal
elkezdjük körbe-körbe nyújtani. Amikor vékonyra kinyújtottuk, jöhet a töltelék.
Az abrosz segítségével felgöngyöljük, és tepsi hosszúságú
darabokra vágjuk. Kiolajozott tepsibe rakjuk, forró sütőben aranysárgára sütjük. Amikor megsült, megszórjuk vaníliás cukorral. Konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.
Töltelék
Először a dióval, cukorral és vaníliás cukorral összekevert morzsát szórjuk egyenletesen a tésztára. Meghintjük 2
evőkanál olajjal, a tejföllel, és végül rászórjuk a már előzőleg lereszelt, fahéjjal elkevert almát.