Őzsült vargányagombával és burgonyakrokettel

Őzsült vargányagombával

húst előző este felszeleteljük, kiklopfoljuk, a széleit bevagdaljuk. Karikákra vágott vöröshagymából, fokhagymából, mustárból, őrölt borsból, vadfűszerből
és babérlevélből készült olajos páccal bőven meglocsoljuk, majd egy éjszakát érleljük a fűszeres lében. Sütés előtt sóval, borssal, vadfűszerkeverékkel utóízesítjük, forró olajon mindkét oldalán átsütjük, azután kevés vízzel meg egy kis vörösborral felengedjük. Egy fej, fél karikákra vágott hagymával, a felszeletelt paprikával és paradicsommal, egy-két gerezd apróra vágott fokhagymával, kevés mustárral és áfonyalekvárral addig pároljuk, amíg egészen megpuhul. Közben egy fej vöröshagymát kockákra vágunk, kevés zsiradékban megpirítjuk, pirospaprikával megszórjuk, majd rátesszük a gombaszeleteket, amelyeket előzőleg sóval, borssal ízesítettünk. Nagyon pici vizet öntünk alá, és közepes lángon kevergetve addig pároljuk, amíg jól összesül. Ezután a pirított gombát a hússzeletekre halmozzuk. Burgonyakrokettel körítve kínáljuk.

Burgonyakrokett

A burgonyakroketthez 50 dkg krumplit sós vízben héjában megfőzünk, még melegen áttörjük és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, belekeverünk kb. 25 dkg lisztet – annyi lisztet adjunk hozzá, amennyit felvesz, a lényeg, hogy jól
gyúrható tésztát kapjunk. Adunk hozzá 15 dkg vajat, 2 tojást meg egy kevés sót, összegyúrjuk, és kis golyókat formázunk belőle. Megsodorjuk zsemlemorzsában, és bő, forró olajban megsütjük.

kaloria 780 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink