Pacalleves pirítóssal

Pacalleves pirítóssal

A pacalt jól megmosom, majd 2-3 babérlevéllel, kevés
sóval és ecettel felteszem főni. Másfél-két órát abálom,
utána leöntöm róla a vizet, és vékony csíkokra vágom.
A répát, a fehérrépát, a zellert, a vöröshagymát és a
fokhagymát megtisztítom, lereszelem, a paradicsomot lehéjazom, összevágom. A szalonnát felkockázom, egy fazékban megpirítom, majd rádobom a zöldségeket. Sóval,
őrölt borssal ízesítem, és kb. 15 percig párolom. Utána
hozzáadom a feldarabolt sonkát meg a pacalt, ezzel egy
kicsit főzöm. Felöntöm a paradicsomlével meg 1 liter vízzel,
beledobok 1-2 babérlevelet és egy kevés ételízesítőt.
Lassú tűzön puhára főzöm. A bab felét egy kis lével összetöröm, pépesítem, besűrítem vele a levest. A maradék babot a legvégén keverem bele. Fokhagymás pirítóst és tejfölt kínálok hozzá.

kaloria 1100 CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink