Padlizsános szűz

Csíkokra vágjuk a sertéshúst, összekeverjük a mézzel és pár evőkanál szójaszósszal, hagyjuk pácolódni pár órát.

A gyömbért lereszeljük, a sárgarépát és a pórét nagyon vékony csíkokra vágjuk.

Egy wokban kevés zsiradékon elkezdjük sütni a bepácolt húst. Ha már majdnem jó, akkor hozzáadjuk a répát, a gyömbért és a pórét, és pár percig együtt pirítjuk.

Belerakjuk a felkockázott paradicsomot, 1-2 evőkanál ecetet, a fokhagymás padlizsánt, valamint a felkarikázott csilit, és összeforraljuk. Megkóstoljuk, ha szükséges, adhatunk hozzá sót, ecetet vagy cukrot. Főtt rizs jár mellé.

Görög muszaka

kaloria 350 CAL
ido 25 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink