- Összekeverjük a lisztet 2,5 dl tejjel, az ásványvízzel, a két tojással és egy csipet sóval. Hagyjuk tíz percig állni a tésztát.
- A darált húst egy evőkanál olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát és a feldarabolt gombát, és 3 percig együtt sütjük. Sóval és kis csilivel fűszerezzük. Ráborítjuk a paradicsomkonzervet, kis lángon főzzük még 10-15 percig, végül hozzáadjuk a leszűrt kukoricát is. Sűrűn folyósra beforraljuk a ragut.
- A mártáshoz üvegesre pároljuk a kis kockákra vágott vöröshagymát egy evőkanál olajon. Felengedjük a maradék tejjel és egy deci vízzel, összeforraljuk, majd a keményítővel besűrítjük. Hozzákeverjük a lereszelt sajt kétharmadát, sóval és borssal ízesítjük.
- A maradék olajon négy vastag palacsintát sütünk a tésztából (ha szükséges, kis vizet még adhatunk hozzá).
- A kész palacsintákat betöltjük a húsos raguval, felcsavarjuk. Lapos sütőedénybe rakjuk, meglocsoljuk a sajtszósszal, rászórjuk a maradék sajtot meg a finomra metélt petrezselymet, és 200 fokos sütőben megsütjük.
ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra
SÜTÉS: 15 perc