Palacsinta szendvics

Palacsinta szendvics

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját a tejföllel, a citrom reszelt héjával és egy csipet sóval elkeverjük. Óvatosan összedolgozzuk a felvert habot, a tejfölös masszát meg a sütőporral elkevert lisztet. Kiolajozott serpenyőben 8 darab, körülbelül 10 centi átmérőjű, ujjnyi vastag palacsintát sütünk.
A palacsinták felét megkenjük krémmel, mindegyikre 5-6
szem meggyet teszünk, és befedjük a többi palacsintával.
A maradék krémmel és meggyszemekkel díszítve tálaljuk.

Krém

A krémhez a csokit megolvasztjuk, belekeverjük a tojás
sárgáját meg a vajat. Egy-két percre betesszük a mélyhűtőbe, ez alatt külön-külön felverjük a tejszínt és a tojásfehérjét. A kétféle habot azután óvatosan a csokikrémhez keverjük.

kaloria 450 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink